Započeto

Posebni programi podrške za razvoj IT sektora

Partije: HDZ BiH | Oblasti: Ekonomija

Kroz proračune svih razina vlasti kreirati posebne programe podrške za razvoj IT i turističkog sektora, jer su ovi sektori prepoznati, u smislu potencijala, da u kratkom vremenskom roku mogu stvoriti dodatna, bolje plaćena, radna mjesta.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH

Na sjednici Vlade Federacije BiH održanoj 30.4.2024. godine, na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta donesena je odluka o Program utroška sredstava tekućih transfera – Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima u iznosu od 17.700.000 KM. 

Programom su sredstva namijenjena za jačanje konkuretnosti mikro, malog i srednjeg poduzetništva (MSP), podršku MSP u IT sektoru, poticaje za razvoj obrta i srodnih djelatnosti, te poticaj novoosnovanim subjektima male privrede i pružanje monitoring usluga za subjekte male privrede.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!