Nije započeto

Podupiranje i razvoj centara izvrsnosti

Partije: Naša stranka | Oblasti: Ekonomija

Podupiranje i razvoj centara izvrsnosti (tehničko-tehnoloških centara) čije bi vlasništvo bilo javno-privatnog karaktera. Misija ovih centara je izgradnja i unapređenje konkurentnosti regija i preduzeća, shodno specifičnim proizvodnim djelatnostima ili konkurentnim prednostima regija u kojima se nalaze.

Izvor: Izborni program Naša stranka

Kako je za istinomjer navedeno iz Ministarstva razvoja poduzetništva i obrta u parlamentarnoj proceduri u formi Nacrta se nalaze Zakon o poticanju razvoja male privrede, kao i Zakon o poduzetničkoj infrastrukturi u Federaciji BiH. Iz ministarstva su pojasnili da ovi zakoni predviđaju niz olakšica za poslovanje MSP, te da bi se njima stvorio pravni i finansijski okvir za razvoj svih oblika poduzetničke infrastrukture (poduzetničke zone, poslovni inkubatori, razvojne agencije, tehnološki parkovi itd.) čime bi se u značajnoj mjeri doprinijelo bržem, ravnomjernijem i kvalitetnijem razvoju male privrede u Federaciji BiH. Ove Nacrte izradio je prethodni saziv Vlade FBiH i od tada su u proceduri nakon što su prihvaćeni u oba doma Parlamenta FBiH.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!