Započeto

Podsticanje inovacija

Partije: BH Zeleni | Oblasti: Obrazovanje

Podsticanje inovacija nam je jednako važno kao i očuvanje kulturnog naslijeđa i naslijeđa prošlosti, jer upravo s ovim drugim možemo vidjeti šta treba izazvati i transformisati, a šta sačuvati.

Izvor: Izborni program BH Zeleni

Budžetom institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu predviđeno je 117.000 KM za stavku Grantovi neprofitnim organizacijama – Podrška tehničkoj kulturi i inovatorstvu u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici održanoj krajem marta 2023. godine, Vijeće ministara usvojilo je Informaciju Direkcije za evropske integracije (DEI) BiH o održanom šestom sastanku Pododbora za inovacije, informacijsko društvo i socijalnu politiku između Evropske unije i Bosne i Hercegovine, 20. 10. 2022. godine.

Nakon sastanka o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, Evropska komisija je dostavila deset preporuka za Informacijsko društvo i medije, 14 za Socijalnu politiku i zapošljavanje, 15 za Obrazovanje i kulturu, te četiri za Istraživanje i inovacije.

Na 11. sjednici Vijeća ministara BiH, održanoj 22.9.2023. godine, usvojena je Informacija o sedmom sastanku Pododbora za inovacije i informacijsko društvo između EU i BiH. Sastanak je održan online 19.10.2023. godine, a informacija obuhvata napredak u sektorima informacijskog društva, medija, socijalne politike, zapošljavanja, obrazovanja, kulture, obuka, istraživanja i inovacija te inovacija.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!