Započeto

Poboljšanje pasminskog sastava goveda

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Poboljšanje pasminskog sastava goveda u cilju povećanje proizvodnje mlijeka i mesa, a time i stabilnost poljoprivrednog dohotka kroz aktivnosti na vještačkom osjemenjavanju goveda.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada KS provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Iz Ministarstva privrede KS za Istinomjer su sredinom marta 2024. godine rekli da se ovaj projekat se odvija etapno i da je u toku njegova realizacija.

U junu 2023. godine Vlada KS dala je saglasnost Ministarstvu privrede za realizaciju tri projekta u “Poljoprivrednom dobru Butmir”, a ukupna vrijednost projekata je 1,2 miliona KM. Jedan od projekata odnosi se na ugradnju ležišta u proizvodnim pogonima (100.000 KM) koja će poboljšati uslove rada u objektima, a samim tim i zdravstveno stanje muznih grla, što bi “u konačnici povećalo proizvodnju mlijeka, stanje reprodukcije i stanje s oboljenjima papaka”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!