Započeto

Organiziranje sajma domaće poljoprivrede

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Organiziranje sajma domaće poljoprivrede.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada KS provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Kako bi se promovisala i razvijala privreda u Kantonu Sarajevo tokom 2023. godine, a na prijedlog Ministarstva privrede KS, Vlada KS usvojila je program “Poslovni sajmovi i slične manifestacije”. 

Za ove namjene iz budžeta KS planirana su sredstva u iznosu od 200.000 KM i to 100.000 KM za organizaciju privrednih i sajamskih manifestacija i 100.000 KM za podršku projektima neprofitnih organizacija. Pravo na ova sredstva imat će poslovni subjekti i udruženja koja organizuju poslovne sajmove ili slične manifestacije i koji su registrovani na području KS.

Na web stranici Ministarstva privrede KS 22.6.2023. godine objavljen je Javni poziv po Programu “Poslovni sajmovi ili slične manifestacije” čijom će se realizacijom sufinansirati programi i projekti poslovnih subjekata i udruženja koji organizuju poslovne sajmove ili slične manifestacije u svrhu promocije i razvoja privrede u KS za 2023. godinu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!