Započeto

Opremanje škola kompjuterima i didaktičkom opremom

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Obrazovanje

Kontinuirano opremanje škola kompjuterima i didaktičkom opremom.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada KS provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2023-2026.

U okviru projekta nabavke i poboljšanja računarske opreme u osnovnim i srednjim školama, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo (KS) je 24.5.2023. godine za potrebe informatičkog kabineta u OŠ “Hamdija Kreševljaković” nabavilo je 14 računara i 26 novih diskova za postojeće računare.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović sastala se 20.5.2023. godine s direktoricama i direktorima osnovnih i srednjih škola, a povod za susret bila je podjela instrukcije o odobrenim sredstvima za male efektivne projekte rekonstrukcije u vrijednosti 540.000 KM.


Tokom 2023. godine Ministarstvo za odgoj i obrazovanje nabavilo je kompjutere i kompjutersku opremu za unapređenje informatizacije u osnovnim i srednjim školama u vrijednosti od 1.279.750.


Tokom 2023. godine Ministarstvo za odgoj i obrazovanje nabavilo je igračke i didaktička sredstava u vrijednosti 3.093 KM.


Na upit Istinomjera o aktivnostima na realizacji ovog obećanja iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje između ostalog odgovorili su da je budžetom za 2024. godinu, za nabavku opreme  osigurano 6,5 miliona KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!