Započeto

Obnova i održavanje objekata od interesa za kulturu i sport

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP, SBiH) | Oblasti: Obrazovanje

Sufinansiranje izgradnje, obnove i održavanja objekata od interesa za kulturu i sport.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisali su 23.5.2023. godine Sporazum o sufinansiranju sanacije, restauracije i kolorističke obnove fasade zgrade Beledija. Kako je naveo ministar Bečarević, Ministarstvo će sufinansirati projekt u iznosu od 500.000 KM, a preostali iznos finansirat će Grad Sarajevo.

Krajem maja 2023. godine, ministar kulture i sporta KS, Kenan Magoda, potpisao je ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje šest ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu za 2023. godinu. Sredstva iz budžeta Ministarstva kulture i sporta u ukupnom iznosu od 850.000 KM dodijeljena su Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, Historijskom muzeju BiH, Umjetničkoj galeriji BiH, Kinoteci Bosne i Hercegovine, Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, i Biblioteci za slijepa i slabovidna lica BiH.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!