Nije započeto

Rješavanje imovinskog pitanja objekata iz oblasti socijalne zaštite

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Socijalna politika

Nove prostorije za Službu socijalne zaštite Novo Sarajevo u saradnji s Općinom Novo Sarajevo, kao i rješavanje zgrade Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade KS nisu zabilježene značajnije aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023 - 2026

Nema informacija da je Vlada KS provodila aktivnosti na obezbjeđivanju novih prostorija za Službu socijalne zaštite Novo Sarajevo niti su u prijedlozima budžeta za 2023. godinu i 2024. godinu planirana sredstva za ovu namjenu. 

Na dnevni red 12. sjednice Vlade KS, održane 08.06.2023. godine, resorna ministrica podnijela je Program rada i Finansijski plan Kantonalne Javne ustanove “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba” za 2023. godinu. Nijedan od dva dokumenta ne adresira planove za rješavanje zgrade Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!