Nije započeto

Nove prostorije za Službu socijalne zaštite Novo Sarajevo

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP, SBiH) | Oblasti: Socijalna politika

Nove prostorije za Službu socijalne zaštite Novo Sarajevo u saradnji s Općinom Novo Sarajevo, kao i rješavanje zgrade Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023 - 2026

Nema informacija da je Vlada KS provodila aktivnosti na obezbjeđivanju novih prostorija za Službu socijalne zaštite Novo Sarajevo niti su u prijedlogu Budžeta za 2023. godinu planirana sredstva za ovu namjenu. 

Što se tiče KJU “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba” (Dom Nahorevo), u prijedlogu budžeta ukupno su izdvojena sredstva u iznosu od 4.568.881 KM za ovu ustanovu.

Na dnevni red 12. sjednice Vlade KS, održane 08.06.2023. godine, resorna ministrica podnijela je Program rada i Finansijski plan Kantonalne Javne ustanove “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba” za 2023. godinu, međutim isti nije dostupan online pa nije poznato da li su u njemu predviđeni planovi za rješavanje zgrade Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba.

Resorno ministarstvo je, u prvih 100 dana mandata, održalo i sastanak s predstavnicima UNDP-a o realizaciji zajedničkih projekata gdje je, između ostalog, razgovarano i u neuslovnosti i nefunkcionalnosti objekta koji koristi ustanova socijalne zaštite Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba, kako bi se u dogledno vrijeme pristupilo rješavanju i ovog problema.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!