Nije započeto

Kontinuirano vršenje procjene ishoda sporova u toku

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Kontinuirano vršenje procjene ishoda sporova u toku i shodno procjeni evidentiranje potencijalnih potraživanja i potencijalnih obaveza po ovom osnovu u vanbilansnoj evidenciji, a u skladu s preporukama Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Na upit Istinomjera o aktivnostima na realizacji ovog obećanja iz Ministarstva finansija su polovinom marta odgovorili da je započet monitoring, te će se u narednom periodu nastaviti vršenjem procjene ishoda sporova u toku.

Napomena: Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je 15.11.2023. godine Odluku o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo u kojoj su četiri ministarstva dobila novo rukovodstvo, a jedno od njih je Ministarstvo finansija KS. Ovo obećanje je u nadležnosti tog ministarstva, a dijelom Programa skupštinske većine postalo je 15.11.2023. godine, od kada Istinomjer prati njegovu realizaciju.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!