Započeto

Jačanje kapaciteta Centara za socijalni rad KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Socijalna politika

Jačanje kapaciteta (ljudskih i materijalnih) Centara za socijalni rad KS.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023 - 2026

Prema Prijedlogu budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu, u sekciji Primljeni tekući transferi od ostalih nivoa vlasti, za JU “Kantonalni centar za socijalni rad” bila su previđena sredstva u iznosu od 7.000 KM. 

U posebnom dijelu Budžeta za 2023. godinu, koji se sastoji od plana rashoda i izdataka budžetskih korisnika, za JU Kantonalni centar za socijalni rad bila su predviđena sredstva u iznosu od 6.960.905 KM, što je za 1 milion KM više u odnosu na 2022. godinu.

JU “Kantonalni centar za socijalni rad” je u aprilu 2023. godine objavio Javni oglas za prijem 14 radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme, dok je kantonalna ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice istog mjeseca posjetila ovu ustanovu s ciljem unapređenja pružanja mjera i usluga socijalne i porodične pravne zaštite građana.

Prema Prijedlogu budžeta Kantona Sarajevo za 2024. godinu za JU “Kantonalni centar za socijalni rad” predviđena su sredstva u iznosu od 7.842.964 KM, kako se navodi u Prijedlogu. Također je navedeno za ovaj centar ima novih 25 zaposlenika.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!