Započeto

Jačanje forenzičkih kapaciteta MUP-a Kantona Sarajevo

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Pravna država

Nastaviti sa jačanjem forenzičkih kapaciteta MUP-a Kantona Sarajevo u smislu brzog i efikasnog korištenja DNK, daktiloskopskih, balističkih i drugih analiza kao najvažnijeg aspekta u otkrivanju i dokazivanju kriminaliteta.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Prema informacijama koje je Istinomjer dobio 23. juna 2023. godine od MUP-a KS nadležne organizacione jedinice MUP-a KS provode aktivnosti iz pripremne faze realizacije koje se odnose na utvrđivanje objektivnog obima i vrste potreba forenzičkih vještačenja, te ispitivanja tržišta u smislu pronalaska vrste i tipa odgovarajuće opreme, pronalaska mogućnosti za prostorno obezbjeđenje laboratorijskih kapaciteta, uz planiranje i projiciranje edukacije potrebnog kadra specifičnih znanja i usko specijalizovanih stručnjaka.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!