Nije započeto

Izrada sveobuhvatne industrijske strategije KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Ostvarivanje saradnje s Ministarstvom privrede i Ministarstvom za nauku, visoko obrazovanje i mlade s ciljem izrade sveobuhvatne industrijske strategije Kantona Sarajevo na osnovu koje će se fokusirano usmjeravati sredstva u razvoj naučnih institucija koje će kroz privatno-javno partnerstvo raditi na povećanju konkurentnosti i stvaranju dodatne vrijednosti.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Napomena: Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je 15.11.2023. godine Odluku o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo u kojoj su četiri ministarstva dobila novo rukovodstvo, a jedno od njih je Ministarstvo finansija KS. Ovo obećanje je u nadležnosti tog ministarstva, a dijelom Programa skupštinske većine postalo je 15.11.2023. godine, od kada Istinomjer prati njegovu realizaciju.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!