Započeto

Izrada Strategije razvoja turizma Kantona Sarajevo

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Izrada Strategije razvoja turizma Kantona Sarajevo.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada KS provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Rad na prvoj strategiji razvoja turizma Kantona Sarajevo započeo je s održavanjem prvog sastanka fokus grupe u julu 2023. godine. Donošenje ove strategije je propisano zakonom o turizmu, a izrada strategije je finansirana od strane Europske Unije i vlade Savezne Republike Njemačke kroz projekat Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery kojeg implementira GIZ.


U oktobru 2023. godine objavljen je Poziv na učešće u procesu konsultacija o Strateškoj platformi Strategije razvoja turizma Kantona Sarajevo. U pozivu je navedeno da se proces izrade Strategije razvoja turizma Kantona Sarajevo odvija u nekoliko faza, a prva je izrada Strateške platforme.
U skladu s tim bile su planirane javne konsultacije u trajanju od 30 dana u vezi sa tekstom Strateške platforme po čijem okončanju je najavljen prelaz na sljedeću fazu izrade Strategije, a koja uključuje:

  • definiranje prioriteta i mjera sa indikatorima
  • identificiranje ključnih strateških projekata
  • indikativni financijski okvir
  • okvir za provođenje, praćenje, izvještavanje i evaluaciju.

Iz Ministarstva pravde KS su za Istinomjer u martu 2024. godine naveli da je izrađen Nacrt strategije razvoja turizma koji će biti u fazi javnih konsultacija do 11.04.2024. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!