Započeto

Izrada energetskih audita

Partije: Naša stranka | Oblasti: Ekonomija

Izrada energetskih audita, programa energetskog savjetovanja i implementacija jednostavnih i niskobudžetnih mjera energetske efikasnosti poput zamjene postojeće rasvjete u domaćinstvima.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program Naša stranka

Energetska revizija (audit) je inspekcijski pregled i analiza tokova energije za uštedu energije u zgradi. Može uključivati proces ili sistem za smanjenje količine energije koja se unosi u sistem bez negativnog uticaja na izlaz.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić i vršilac dužnosti rezidentnog predstavnika Razvojnog programa UNDP-a u BiH Sylvain Merlen potpisali su 28.12.2023. godine Finansijski sporazum za provedbu strateškog programa “Zelena tranzicija”.


Federalno ministarstvo prostornog uređenja objavilo je u martu 2024. godine Javni poziv za odabir korisnika Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije” za 2024. godinu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!