Započeto

Izmjena Zakona o naučno-istraživačkoj djelatnosti

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Obrazovanje

Izmjena Zakona o naučno-istraživačkoj djelatnosti u 2024. godini.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Zakon o naučno istraživačkoj djelatnosti donesen je 30.5.2016. godine.

Vlada Kantona Sarajevo je na 10. sjednici održanoj 1.2.2024. godine, donijela Rješenje o imenovanju Interresorne radne grupe za izradu teksta nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo i teksta nacrta o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti Kantona Sarajevo. Kako je Istinomjeru saopšteno iz Ministarstva, Radna grupa je započela sa svojim radom, te je upućen Zahtjev za dostavu prijedloga izmjena ovih zakona od strane Univerzitetu u Sarajevu odnosno njenih članica visokoškolskih ustanova.


Napomena: Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je 15.11.2023. godine Odluku o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo u kojoj su četiri ministarstva dobila novo rukovodstvo, a jedno od njih je Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade. Ovo obećanje je u nadležnosti tog ministarstva, a dijelom Programa skupštinske većine postalo je 15.11.2023. godine, od kada Istinomjer prati njegovu realizaciju.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!