Zaustavljeno

Izgradnja novog azila za napuštene pse i mačke Rakovica

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Izgradnja novog azila za napuštene pse i mačke na lokalitetu Rakovica – “Terapijska zajednica Kampus“.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade KS aktivnosti na realizaciji datog obećanja su zaustavljene.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Nakon što je preuzeo mandat, ministar privrede KS Zlatko Mijatović, zajedno s bivšim ministrom Adnanom Delićem, održao je 27.3.2023. sastanak s direktorima i članovima uprava javnih preduzeća iz resora privrede. Tom prilikom, direktori preduzeća delegirali su prioritetne projekte, među njima su revitalizacija azila u Prači i izgradnja novog u Rakovici u saradnji s Terapijskom zajednicom KS.


Budžetom Kantona Sarajevo za 2023. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 1.000.000 KM za stavku “Azil za napuštene životinje – Rakovica” ali prema Izvještaju o izvršenju Budžeta za period od 01.01. do 31.10.2023. godine navedena sredstva nisu utrošena. Ni u Budžetu KS za 2024. godinu nisu predviđena sredstva za ovu namjenu ali su planirana sredstva za projekat opremanja prihvatilišta pasa lutalica u iznosu od 1.510.000 KM.


Iz Ministarstva privrede KS su za Istinomjer u martu 2024. godine naveli da su odustali od realizacije ove aktivnosti.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!