HDZBiH:Zemljišnoknjiški sustav

Ubrzano sređivanje stanja u zemljišnoknjižnom sustavu, što podrazumijeva nove katastarske izmjere i novi zemljišnoknjižni i katastarski sustav prenesen u informacijski sustav, uz potrebnu edukaciju osoblja, geodetskih stručnjaka, odvjetnika i građana sigurno će pridonijeti rastu gospodarskih ulaganja i razvoju gospodarstva u cjelini.


Objašnjenje:
Danas u državi funkcionira Agencija za zemljisnu administraciju koja već nekoliko godina aktivno radi na harmonizaciji zemljišnoknjižnog sustava (koji planira digitalizaciju zavrsiti tek u 2010), a FBiH je 2007. godine usvojen i Pavilnik o postupanju u zemljisnoknjiznim stvarima iz. Ipak, Bijela knjiga kreirana od strane Vijeca stranih investitora navodi da je na snazi neefikasan sistem izdavanja gradjevinskih dozvola za potencijalne investitore ( http://fic.ba/pdf/VSI_BIJELA_KNJIGA_2009.pdf ), što direktno ugrožava trenutne strane investicije i sva buduća ulaganja u zemlju.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!