HDZBiH:Zdrav život, okoliš i zdravlje

HDZ BiH podržava zdrav život, okoliš i zdravlje u skladu s Europskom poveljom o okolišu i zdravlju. Smatramo svojom obvezom djelovati na zaštiti, stvaranju i očuvanju zdravog okoliša zbog odgovornosti prema sadašnjim i budućim naraštajima.


Objašnjenje:
Uzimajući u obzir da Strategija zaštite okoliša na nivou Federacije Bosne i Hercegovine još nije usvojena, a da je ministar okoliša Federacije upravo Nevenko Herceg (član HDZ BiH) smatramo stepen odgovornosti u ispunjenu ovog obećanja daleko veći nego drugih političkih stranaka koje su se bave pitanjima okoliša i zdravlja, ali i spomenutom Strategijom. Veoma loše postojeće stanje okoliša koje bez novih mjera zaštite, svakako ne znači ispunjenje ovog predizbornog obećanja. Obaveza koja je kroz njega preuzeta i naglašena, ostala je prazna ideja koja nije potvrđena djelovanjem u četiri godine vladanja na entitetskom i državnom nivou. (Izvor:Download PDF)

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!