HDZBiH:Ulazak BiH u EU i NATO

HDZ BiH se zalaže za ulazak Bosne i Hercegovine u europske i euroatlantske političke, gospodarske i vojno-sigurnosne integracije uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa.


Objašnjenje:
Skoro da je navika bosansko-hercegovačkih stranaka da u svojim izbornim platformama spominju integracije različite vrste, ali se nakon izbora najčešće pokaže sva njihova neozbiljnost u smislu stvarnog djelovanja na tom putu. Bosna i Hercegovina ni u ovom četverogodišnjem periodu, koliko traje izborna pauza, nije postigla naročito značajan napredak na putu ka Evropskoj uniji, a članstvo u NATO-u je još na čekanju, zbog neriješenih pitanja vojne imovine. Također, ne postoji jasno definiran državni interes u ovom cilju, koji je tek šturo postavljen kroz direktive vanjske politike od strane Predsjedništva Bosne i Hercegovine (http://www.bhmisijaun.org/basic-directions-of-bih-foreign-policy.html ).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!