HDZBiH:Ulaganje u inovacije

Hrvatska demokratska zajednica BiH zalaže se za konzistentan porezni sustav i poreznu politiku koja teži poticanju ulaganja u nove investicije, u kreativnost i inovativnost poduzetnika.


Objašnjenje:
Prema izvještaju Vijeća stranih investitora, porezi u Bosni i Hercegovini predstavljaju ukupno drugu po veličini prepreku za poslovanje kompanija i investitora u bosansko-hercegovačku privredu uopće, a primarni problem za kompanije sa više od stotinu zaposlenih. Predstavnici u vlasti vode nejasnu i neusklađenu politiku, bez postojanja jasne slike o potrebnim reformama. Nedostaju potrebni koraci kako bi se ohrabrila kreativnost i inovativnost poduzetnika, a unatoč mogućnostima mobiliziranja finansijskih sredstava za podršku lokalnoj privredi, isto izostaje zbog apsolutnog odsustva ikakve strategije i strukture u pristupu ovom pitanju. (http://fic.ba/pdf/VSI_BIJELA_KNJIGA_2009.pdf)

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!