HDZBiH:Uključivanje mladeži

Odnos HDZ BiH prema mladima temelji se na povjerenju i optimalnom uključivanju mladeži u političku, gospodarsku i svaku drugu vrstu izgradnje politički stabilnoga i sigurnog društva i države, na temelju njihovih interesa, mogućnosti i naobrazbe.


Objašnjenje:
Tek je u izbornoj godini (april, 2010) usvojen Zakon o mladim Federacije Bosne i Hercegovine. To svakako nije poboljšao procenat nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini koji je oko četiri puta veći od stope u Evropskoj uniji. Isto za svoj rezultat ima odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine ( www.slobodnaevropa.org/content/mladi_nezaposlenost/1610840.html ). HDZ BiH kao stranka koja tekstom u programu podržava i ohrabruje mlade za aktivno učešće u društvu, nema niti jednog mladog zastupnika na državnom, federalnom i entitetskom nivou. ( www.mladi.info/index.php?type=0&a=7 ).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!