HDZBiH:Stariji građani

Hrvatska demokratska zajednica BiH se zauzima za optimalno zadovoljene svih potreba starijih građana, uz podizanje razine kakvoće života, za sudjelovanje starijih ljudi u rješavanju pitanja vezanih uz uvjete vlastita života, te za njihovo sudjelovanje u svim segmentima društvenoga života za koje imaju sposobnost i interes.


Objašnjenje:
Prema izvještaju o socijalnoj isključenosti u Bosni i Hercegovini, smatra se da umirovljenici spadaju u skupinu socijalno ugroženih kategorija, što se prije svega vidi iz podataka o prosječnoj mirovini u Federaciji BiH gdje je ona u januaru 2009. godine iznosila 348 KM. S druge strane prosejčna plaća je bila 791 KM, što znači da je pokrivenost penzije plaćom oko 44%. Prema istom izvještaju stoji da prosječna penzija može pokriti tek 21% mjesečnih potreba, što je direktan rezultat nebrige političkih subjekata za najstariju populaciju, koja je očigledno bitna samo na dan izbora kada čine značajan udio u ukupnom biračkom tijelu. ( www.fes.ba/publikacije/2009SocijalnaIskljucenost.pdf ).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!