HDZBiH:Socijalna inkluzija

Osiguranje prava na rad i placu koja omogucava dostojan zivot covjeka i obitelji, izgradnja drzave socijalnih ulaganja i stalno promisljanje zakona koji pridonose dostojanstvu ljudske osobe, postivanje privatnog vlasnistva i shvacanje politike javnog posla za opce dobro


Objašnjenje:
Obećanja koja sa sobom donose priče o poštivanju dostojanstva čovjeka, najčešće završe kao prazna demagogija koja kao takva ne donosi ništa konkretno na tom putu. Da ovakve ‘upute’ biračima koje se najavljuju kao rezultat ako baš ove stranke osvoje izbore, nisu zapravo ni planirane da budu ostvarene, govore i izvještaji o socijalnoj isključenosti u Bosni i Hercegovini koji pokazuju nizak nivo socijalnih ulaganja i djelovanja na smanjivanju siromaštva u zemlji, da ne spominjemo rast troškova života gdje je pokrivenost istih prosječnom plaćom tek 47%. Dakle, pravo na rad i plaću, kao nešto najavljeno da će biti ostvareno, opstalo je kao prazna slobodarska fraza, a realnost je donijela radnike koji nisu primili plaće mjesecima i godinama, bez ikakve sankcije za poslodavce i one koji svojim zaposlenima zarađeni novac. (www.fes.ba/publikacije/2009SocijalnaIskljucenost.pdf)

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!