HDZBiH:Smanjenje nezaposlenosti

Smanjenje nezaposlenosti, otvaranje novih radnih mjesta i podizanje životnog standarda jedan je od najznačajnijih prioriteta HDZ BiH.


Objašnjenje:
Da je ovo izborno obećanje daleko od ostvareno, govore nam podaci Agencije za statistiku Bosne i Hercegovini koji porede maj 2010 sa svim prethodnim godinama. Kada doživimo neke stvarne promjene u postavljanju izbornih platformi i davanju predizbornih obećanja, možda će nivo stranačke svijesti dostići samokritiku i barem ograničiti svoje obećanje na obavezivanje da u naredne četiri godne stvari neće biti gore. Izvještaj Evropske komisije o napretku BiH u 2009. godini govori o povećanju nezaposlenosti, a lagani rast BDP-a u 2008. godini nestao je sa ponovnim padom u 2009 (www.bhas.ba/Arhiva/2010/sao/GDP_P_2009_001_001_01-bh.pdf ). Ovome vrijedi dodati stalni rast indeksa potrošačkih cijena od 2007. do danas, čime je životni standard u Bosni i Hercegovini stalno pada na skali preživljavanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!