HDZBiH:Razvitak sela

Svrhovit razvitak poljoprivrede i svekoliki boljitak sela i seljaka, uz stalnu brigu i potporu države, su jedan od važnijih uvjeta političke i socijalne stabilnosti, a i sveukupne obnove bosanskohercegovačkog društva.


Objašnjenje:
Protesti poljoprivrednika ukazuju na njihov status, a to pokazuje i preporuka Konventa Evropske nuije u BiH 2009. godine, koja savjetuje državi da izdvoji veći dio budžetskih sredstava za podsticaje namijenjenih poljoprivredi, te iste uskladi sa propisima koji važe za ista pitanja u EU. Također, država nije radila na zaštiti cijene poljoprivrednih proizvoda te pomoći zemljoradničkim zadrugama, što je svakako potreslo cijeli sektor, a naše proizvođače učinilo nekonkurentnim (http://www.eukonvent.ba/convent/filedownload.daenet?did=3).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!