HDZBiH:Razdioba vlasti

Hrvatska demokratska zajednica BiH zauzima se za punu i cjelovitu provedbu razdiobe zakonodavne, izvršene i sudbene vlasti.Funkcioniranje svake na temelju Ustava i Zakona zasebno i koordinirano djelujući u državnom sustavu u interesu naroda i građana BiH.


Objašnjenje:
Ništa nije učinjeno na ostvarivanju diobe između zakonodavne, pravosudne i izvršne vlasti. I dalje se zadržava stanje protivno Ustavu, pri kojem izvršna i zakonodavna vlast imaju primat u odnosu na pravosuđe. Sudstvo se i dalje finansira i ovisi od odluka izvršne i zakonodavne vlasti. Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine ne dobiva dio PDV-a neovisno od vlasti, sudstvo ovisi od sredstava koje odobri Parlamentarna skupština na preporuku Ministarstva pravde. (http://pdf.usaid.gov/pdf_docs/PDACL823.pdf)

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!