HDZBiH:Promjena primjene PDV-a

Porez na dodanu vrijednost treba kreirati kako bi omogućio normalno funkcioniranje države i bio pravedan i podnošljiv svim socijalnim kategorijama društva.


Objašnjenje:
Hrvatska demokratska zajednica, zajedno sa drugim strankama u vlasti, nije učinila ništa na izmjenama koje se vezuju za humaniji pristup države prema svojim građanama i građankama, kada su u pitanju porezi generalno, a prije svega regulacija poreza na dodanu vrijednost. Cijela priča o pravednom i podnošljivom naplaćivanju ‘harača’ vrlo brzo nakon izbora je pala u vodu. Nepostojanje diferencirane stope poreza učinilo je da se hljeb i luksuzne robe nalaze pod istim režimom – na obje strane građani ove zemlje, a i slučajni prolaznici, plaćaju čvrstih 17% na račun države.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!