HDZBiH:Povećanje kapaciteta ustanova predškolskog odgoja

Potaknuti žurno povećanje broja i kapaciteta ustanova predškolskog odgoja koji uz povećanje obuhvata djece treba pridonijeti stvaranju podjednakih polaznih šansi svoj djeci (kreativni razvoj, učenje stranih jezika i sl).


Objašnjenje:
Ovaj ‘žurni’ cilj tek je 2008. godine stavljen na papir kroz usvajanje Strateških pravaca razvoja obrazovanja u Bosni i Hecegovini sa planom implementacija od 2008. do 2015. godine, koji u svojim ciljevima navodi povećanje kapaciteta predškolskog obrazovanja, što u konačnici treba značiti obuhvatanje većeg broja djece, doprinoseći njihovom kreativnom razvoju. Realizacija ovog programa ovisi o sredstvima koja ce kantoni izdvojiti za ovaj program. (http://www.mcp.gov.ba/zakoni_akti/strategije/?id=283)

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!