HDZBiH:Načelo solidarnosti u zravstvenom sustavu

Držimo da na crti izgradnje Bosne i Hercegovine kao socijalne države, kroz nužne reforme zdravstvenog sustava, treba osigurati i održati i načelo solidarnosti u zdravstvenom sustavu.


Objašnjenje:
Brojni su primjeri nesmotrenosti i preambicioznosti izbornih platformi političkih stranka koje pretendiraju na vlast u Bosni i Hercegovini, ali stići do ideje da ista ide u pravcu stvaranja socijalne države, svakako je poseban stepen ideološke ublehe u domaćem političkom cirkusu. Prema ozbiljnim istraživanjima jedini zaključak u vezi sa javnim zdravstvom kao segmentom socijalne države na koje se referira analizirana politička opcija, jeste da je ostvaren veoma mali napredak te da nema stvarnih koraka ka strateškom razvoju u tom pogledu. Mapa puta koja je sačinjena još 2008. godine nije usvojena, a strateški plan na nivou države nije još ni sačinjen. Kao i u brojnim drugim primjerima, podjela vlasti u BiH ostaje jedan od ključnih problema koji sputavaju bilo kakav napredak na rješavanju problema u zdravstvu. (http://dei.gov.ba/bih_i_eu/najvazniji_dokumenti/dokumenti_eu/?id=3783 )

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!