HDZBiH:Kategorizacija bolnica

Kategorizacijom bolnica ujednačiti kriterije vrjednovanja pruženih zdravstvenih usluga poboljšati dostupnost bolničkih usluga kao i očuvati i povećavati kakvoću zdravstvenih usluga.


Objašnjenje:
Trebala je doći izborna godina da bi Zakon o zdravstvenoj zaštiti uopće bio usvojen. Naravno, daleko od očiju naroda, daleko od ostvarenja istog. Za vjerovati je da bi birači imali mnogo šta reći, koji bi nastupali kao direktni korisnici proizvoda ovih obećanja. Naravno, ideja socijalne države je bila i ostala nepoznanica za izabrane predvodnike reformi i napretka u društvu, pa je zajedno sa tim niz vodu otišla i vjera u napredak u ostvarenju jednih od osnovnih prava koji je država dužna osigurati pri djelovanju na ostvarenju boljeg životnog standarda svojih građanki i građana: pravo na zdravstvenu zaštitu. (Izvor:www.fmoh.gov.ba )

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!