HDZ1990:Institucionalni okvir za razvoj privatnog sektora

HDZ 1990 će raditi na tome da se stvori institucionalni okvir za razvoj gospodarstva, da se državna strategija ekonomskog razvoja razradi naniže sve do razine općine.


Razlog:
Strategije razvoja BiH i FBiH jos nisu usvojene. Federalni zavod za programiranje razvoja je napravio Strategiju razvoja FBiH 2010-2020g. koja jos uvijek nije usvojena (Izvor:download PDF ). Takodjer, Direkcija za ekonomsko planiranje je u zavrsnoj fazi izradeStrategije razvoja BiH ( radna verzija – http://www.okrugli-sto.ba/uploads/assets/Strategija_razvoja_BiH_radni_dokument.doc ).
Objašnjenje:
INSTITUCIONALNI OKVIR ZA RAZVOJ PRIVATNOG SEKTORA: Strategija razvoja Bosne i Hercegovine koju radi Direkcija za ekonomskog planiranje je u završnoj fazi izrade, a Strategija razvoja Federacije Bosne i Hercegovine koju je izradio Federalni zavod za programiranje razvoja još nije usvojena ( Izvor:download PDF ).. Dakle, u ovom polju još nije postavljen ni osnovni plan, a kamoli da govorimo o punu ispunjenju ovog obećanja od strane vladajuće koalicije. (http://www.okrugli-sto.ba/uploads/assets/Strategija_razvoja_BiH_radni_dokument.doc )

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!