HDZ: Parlamentarni nadzor nad bezbjednosnim službama

Zauzimamo se za stručan i profesionalan pristup zaštiti sigurnosti kroz ustavne i zakonite institucije i djelotvoran sustav građanskog i parlamentarnog nadzora nad institucijama u sustavu sigurnosti, te usklađenost djelovanja svih njegovih posebnih sastavnica.


Objašnjenje:
Ne postoji parlamentarna kontrola nad institucijama u sustavu sigurnosti. Najsvježiji primjer je činjenica da Ministarstvo sigurnosti ni nakon dva mjeseca nije Parlamentu BiH dostavilo informaciju o provedenoj akciji “Svjetlost” u Gornjoj Maoči. Čak i da informacije postoje, ne postoje jasni mehanizmi sankcija i djelovanja parlamenta za slučaj da je cijela akcija bila bez rezultata ili bez osnova. ( “Nema odgovornosti za promašene akcije”, Nezavisne novine, 21.04.2010)

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!