HDZ: Obrazovni programi usklađeni sa savremenim potrebama

Programe osnovnih (obveznih) i srednjih škola osloboditi od nepotrebnih i neproduktivnih sadržaja i utemeljiti ih na općim pismenostima potrebnama za život u 21. stoljeću.


Objašnjenje:
Strategija za pravce razvoja obrazovanja je usvojena 2008. godine, u okviru koje je jedan od ciljeva oslobađanje učenika od nepotrebnih sadržaja i savremeni pristup u osmišljavanju programa osnovnih i srednjih škola. Implementacije postavljene strategije još nema, što dovodi u pitanje stvarnu namjeru kreatora iste, te uptinost njenog daljeg ostvarivanja za predviđeni period. Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da su bosanskohercegovački učenici najlošiji u Evropi u pogledu primjene stečenih znanja, čemu je glavni uzrok upravo preopterećenje suvišnim gradivom i neadekvatan proces učenja u obrazovnom sistemu (http://6yka.com/nasi-ucenici-najlosiji-u-evropi).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!