U progresu

Donošenje Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP, SBiH) | Oblasti: Obrazovanje

Donošenje Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Vlada Kantona Sarajevo 16. marta 2023. godine utvrdila je Prijedlog zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo, nakon čega je isti upućen u skupštinsku proceduru.

Resorna ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović ovom prilikom kazala je:  “Zakon prepoznaje specifičnosti učenika, njihovu nadarenost, tretira pitanja učenika iz dijaspore i iseljeništva, učenika s teškoćama i učenika s invaliditetom, kao i brojna druga pitanja”.

Prema riječima ministrice Hota-Muminović navedeni zakon propisuje dva značajna noviteta 1. institut samoprocjene za svaku školu i 2. institut vanjske ocjene kvaliteta rada škole. 

Na stranici Skupštine Kantona Sarajevo ne može se pronaći podatak da se navedeni Prijedlog našao na dnevnom redu skupštine, niti da se o njemu raspravljalo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!