Započeto

Donošenje Zakona o dualnom obrazovanju KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP, SBiH) | Oblasti: Obrazovanje

Donošenje (…) Zakona o dualnom obrazovanju u Kantonu Sarajevo.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo 5. 4. 2023. godine povodom pripreme prednacrta Zakona o dualnom obrazovanju u KS organizovali su skup kako bi se konsultovali s predstavnicima privrednog sektora i ostalim relevantnim institucijama i organizacijama s ciljem regulisanja pitanja realizacije praktične nastave u srednjim stručnim i tehničkim školama. Izmjenama ovog Zakona želi se postići da se učenicima/cama drugih, trećih i četvrtih razreda stručnih i tehničkih škola poveća broj časova praktične nastave, a sa druge strane da se omogućiti privrednicima da obučavaju i dobiju kvalifikovanu potrebnu radnu snagu koja će odmah biti spremna za uključivanje u rad.

Prema riječima ministrice Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS Naide Hota-Muminović usvajanje Zakona o dualnom obrazovanju je sastavni dio reformi srednjeg stručnog obrazovanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!