Nije započeto

Digitalna platforma sa nastavnim materijalima

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Obrazovanje

Uspostava digitalne platforme sa nastavnim materijalima i mogućnostima izgradnje profesionalnih zajednica radnika u obrazovanju s ciljem jačanja profesionalnih kapaciteta radnika u obrazovanju.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade KS nisu zabilježene značajnije aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2023-2026.

Iz MO KS su za Istinomjer u martu 2024. godine naveli da je početak izrade digitalne platforme s nastavnim materijalima započet u prethodnom periodu prikupljanjem različitog nastavnog materijala. 

Iz resornog ministarstva dalje navode da je prije izrade digitalne platforme, u cilju kvalitetnije implementacije kurikularne reforme na internetstranici Instituta kreirana sekcija “Zajednica koja uči”, na kojoj se nalaze objavljene pisane nastavne pripreme po razredima nastavnika implementatora i članova stručnih timova koje se mogu modificirati i koristiti u nastavi. 

Također, ova sekcija sadrži i neke druge materijale korisne za proces podučavanja i učenja po ishodima učenja. U narednom periodu analizirati će se i osmisliti najeefikasniji način prikupljanja i distribucije materijala, a kao servis za isto biti će formirana i uspostavljena digitalna platforma na kojoj će se dijeliti i nalaziti nastavni materijali.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!