Nije započeto

Digitalizacija javnog prevoza

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Digitalizacija javnog prevoza kroz softverska rješenja radi olakšanog pristupa putnika svim informacijama o javnom prevozu.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta najavio je 27.2.2024. da će mobilna aplikacija za korisnike/ce javnog prijevoza u punoj funkciji biti dostupna do kraja 2024. godine.

Kako je tom prilikom naveo Šteta, u pripremi je zvanično puštanje prve faze ove aplikacije za iOS i Android uređaje, a u drugoj fazi aplikacije građanima/kama će se omogućiti kupovina karata i dopuna mjesečnih karata.

Šteta je pojasnio da će građani/ke preko aplikacije moći pratiti red vožnje, kretanje vozila i vrijeme njihovog dolaska na određenu stanicu. Dodao je da će putem aplikacije biti dostupne i informacije o svim promjenama u izmjenama režima saobraćaja i bilo kakvim utjecajima na eventualni nedolazak vozila javnog prijevoza, u slučaju bilo kakve nepredviđene situacije na saobraćajnicama.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!