Započeto

Bolji uslovi za rad s djecom s invaliditetom

Partije: Naša stranka | Oblasti: Obrazovanje

Obezbijediti adekvatne materijalne i programske uslove za rad s djecom s invaliditetom, poremećajem pažnje i drugim sličnim stanjima.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program Naša stranka

Pomoćnica federalne ministrice obrazovanja i nauke (FMNO) u Sektoru za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Nadija Bandić, učestvujući na VI. konferenciji “Multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji” održanoj 13.6.2023. godine u Sarajevu, istakla je da FMNO, u skladu sa Strategijom razvoja FBiH 2021-2027, posebnu pažnju posvećuje aktivnostima i programima koji doprinose inkluziji i ostvarivanju prava djece sa poteškoćama i odraslih osoba sa invaliditetom.

Krajem novembra 2023. godine, Vlada Federacije je na prijedlog federalnog ministra rada i socijalne politike formirala radnu grupu za izradu Strategije za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom u Federaciji BiH 2022-2027. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!