Započeto

Analiza i modifikacija mreže i redova vožnje javnog prevoza

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Kvalitet usluge javnog prevoza – sveobuhvatna analiza i modifikacija kompletne mreže linija i redova vožnje javnog prevoza na području Kantona Sarajevo sa ciljem proširenja i poboljšanja usluge te povećanja kvaliteta javnog prevoza.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja Vlada Kantona Sarajevo usvojila je 27. decembra 2023. godine odluku o uspostavljanju javnog prevoza u noćnim satima koji će biti dostupan od ponoći do pet sati ujutro. 

U tom periodu, kako je najavljeno saobraćat će tramvaj na relaciji od Ilidže do Baščaršije, trolejbus od Dobrinje do Jezera i autobus iz centra do Vogošće, a prevoz će obavljati prevoznici GRAS i Centrotrans.

Kako su naveli iz kompanije GRAS i iz Vlade Kantona Sarajevo prevoz u noćnim satima će biti besplatan jer je kantonalna Vlada subvencionirala nove noćne linije. Raspored vožnje tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja koji će vršiti GRAS možete pogledati na linku, dok je raspored autobuskog saobraćaja objavljen na internet-stranici kompanije Centrotrans. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!