“Poligraf” – nova politička partija u BiH

Nekadašnji predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banja Luka i trenutni predsjednik Skupštine Grada Banja Luka, Zoran Talić svoju odluku o napuštanju PDP-a objelodanio je i obrazložio februara 2017. godine u svom javno objavljenom pismu.

“Nastaviću raditi kao što sam i do sad radio, odgovorno i savjesno, davaću prijedloge i ideje, biti konstruktivan i djelovati samo u interesu građana” naveo je Talić tada na kraju pisma, a nedugo zatim, aprila mjeseca iste godine u Banja Luci je sa svojim timom saradnika osnovao Politički-građanski front – Poligraf.

Međutim, da će Poligraf, koji je prvobitno registrovan kao udruženje građana postati politička partija, Talić je najavio u martu ove godine prilikom formiranja inicijativnog odbora u Trebinju:

U maju ćemo ući u formiranje političke partije jer nas sada u ovome dijelu kada je u pitanju Banjaluka i interesovanje koje se javlja na teritoriji Republike Srpske dovodi u situaciju da dolazimo do formiranja političke partije i veoma brzo će kompletna šira javnost biti upoznata o našim daljim aktivnostima.

Zoran Talić, 13.03.2019.

U skladu sa potonjom najavom, 04.06.2019. godine u Banja Luci održana je Osnivačka skupština nove političke partije pod nazivom Političko-građanski front – Poligraf.

Za predsjednika je izabran Zoran Talić koji je tom prilikom pored ostalog rekao “da će se ova stranka baviti konkretnim programima, vizijom, budućnošću i projektima regionalnog i evropskog tipa koji ovim prostorima mogu dati ekonomski zamajac, te otvoriti veće mogućnosti za domaće i strane investicije.”

Ovim Istinomjer obećanje Zorana Talića da će osnovati novu političku partiju ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

zeleni most

Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen....

Afera “svinjsko meso” riješena “u duhu dobrih poslovnih običaja“

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Rekonstrukcija saobraćajnica u Ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige dužine 440 metara, i Koševo do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova dužine...