Najave

Početkom oktobra otvaranje novog igrališta u Odžaku?

Načelnica Općine Odžak Nada Ćulap, ministar saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona Anes Osmanović, predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te izvođači radova iz kompanije Balegem d.o.o. iz Gradačca potpisali su početkom augusta 2022. godine ugovor o izgradnji polivalentnog igrališta u općini Odžak.

FOTO: Hayat

Tom prilikom, ministar Osmanović saopćio je da će igralište biti raspoloživo za dva mjeseca:

Mladi Odžaka za dva mjeseca moći će uživati u potpuno novom polivalentnom sportskom igralištu vrhunskog kvaliteta, koje se savršeno uklapa u novi izgled obnovljenog centra grada. Igralište će vrlo brzo postati mjesto susreta, igre, zdravog druženja građana svih dobnih skupina, ali i još jedan urbani ukras naše sredine.

Anes Osmanović, 2.8.2022.

Kako je prenio portal Akta, pozivajući se na izvor iz Vlade Posavskog kantona, investiciju ovog polivalentnog sportskog igrališta, vrijednu 120.000 konvertibilnih maraka, finansiralo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, uz podršku Općine Odžak i Vlade Posavskog kantona.

Sportsko igralište trebalo bi sadržati dva košarkaška, jedno rukometno, jedno igralište za mali nogomet, vježbališta na otvorenom, prostor za tenis te odbojku.

Istinomjer će pratiti da li će igralište u Odžaku biti otvoreno u roku od dva mjeseca, kako je najavio ministar Osmanović.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!