Ispunjeno

Otvoreno polivalentno sportsko igralište u Odžaku

Ministar saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona Anes Osmanović najavio je 2. augusta 2022. godine izgradnju polivalentnog sportskog igrališta u općini Odžak, ustvrdivši da je rok za njegovu izgradnju dva mjeseca.

FOTO: Ministarstvo saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona

Početkom augusta 2022. godine ugovor o izgradnji polivalentnog igrališta u općini Odžak potpisali su načelnica Općine Odžak Nada Ćulap, ministar saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona Anes Osmanović, predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te izvođači radova iz kompanije Balegem d.o.o. iz Gradačca.

Tom prilikom ministar Osmanović saopćio je da će igralište biti raspoloživo za dva mjeseca:

Mladi Odžaka za dva mjeseca moći će uživati u potpuno novom polivalentnom sportskom igralištu vrhunskog kvaliteta, koje se savršeno uklapa u novi izgled obnovljenog centra grada. Igralište će vrlo brzo postati mjesto susreta, igre, zdravog druženja građana svih dobnih skupina, ali i još jedan urbani ukras naše sredine.

Anes Osmanović, 2.8.2022.

Kako je prenio portal Akta, pozivajući se na izvor iz Vlade Posavskog kantona, investiciju ovog polivalentnog sportskog igrališta, vrijednu 120.000 konvertibilnih maraka, finansiralo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, uz podršku Općine Odžak i Vlade Posavskog kantona.

Najavljeno je da bi sportsko igralište trebalo sadržati dva košarkaška, jedno rukometno, jedno igralište za mali nogomet, vježbališta na otvorenom, prostor za tenis te odbojku.

Nakon upita Istinomjera, iz Ministarstva saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona 5. oktobra 2022. godine odgovorili su, uz dostavljene fotografije igrališta, da su “radovi na polivalentnom sportskom igralištu u Odžaku završeni u predviđenom roku”, te da je u toku faza primopredaje.

Nekoliko dana kasnije, 17. oktobra, iz resornog ministarstva za Istinomjer su izjavili da je polivalentno igralište u općini Odžak “u funkciji već duže vrijeme”, te da “djeca, mladi i rekreativci uveliko koriste igralište”.

Budući da je polivalentno igralište u općini Odžak, u skladu s najavom ministra saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona Anesa Osmanovića, otvoreno u roku od dva mjeseca od početka izgradnje, Istinomjer Osmanovićevo obećanje ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!