Počelo uklanjanje grafita sa fasada u centru Sarajeva

Početkom juna Gradska uprava Grada Sarajeva i MUP KS promovisali su kampanju “Uklanjanje grafita – Zona bez grafita”, a tada je iz Gradske uprave najavljeno kako će uklanjanja grafita, početi 18. juna.

Želimo podići svijest o čistom i lijepom gradu bez grafita. Grad Sarajevo poduzeo je niz aktivnosti na uklanjanju grafita s objekata o kulturno-historijskog značaja unutar gradske jezgre. Zasad ćemo uklanjati grafite u Radićevoj i Titovoj ulici.”

Alma Rešo, Služba za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove, 07.06.2018.

Tokom prvog dijela kampanje predstavnici GU Sarajeva i MUP-a KS, informisali su građane o početku akcije, koja za cilj ima smanjenje uništavanja gradskih fasada, a kako je tada i najavljeno, uklanjanje grafita je započelo 18. juna.

Grad Sarajevo je podržao kampanju uklanjanja grafita koja se sprovodi u saradnji s MUP-om i ICITAP-om. Mi smo u proteklom periodu poduzeli niz aktivnosti koje će rezultirati uklanjanjem grafita s objekata u užem gradskom jezgru. Danas će grafiti biti uklonjeni s objekta bivše zgrade Šipada u Titovoj ulici, a paralelno se odvija aktivnost uklanjanja grafita u Radićevoj ulici broj 8. Nakon toga bit će obuhvaćen veći dio grada, odnosno gradske jezgre, jer nije ugledno za jedan glavni grad da centar bude išaran grafitima.”

Alma Rešo, Služba za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove, 18.06.2018.

Pošto je akcija počela kada je i najavljena, Istinomjer će obećanja Gradske uprave Sarajeva ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Mandatar Vlade RS će biti kadar SNSD-a

Iako su se u javnosti ranije mogle čuti najave da mandatar nove Vlade RS bude i iz neke druge stranke, još uvijek...

U skladu sa rezultatima ankete, Ramović ostaje gradonačelnik Goražda

Anketa je, kako Ramović navodi, pokazala da su se od 2000 ispitanika, “svega četiri porodice izjasnile da bi trebao ići dalje”, odnosno, prihvatiti mandat kao skupštinski zastupnik. Na praksu...Minibuske linije u Starom Gradu

Minibuski saobraćaj kompanije Centrotrans saobraća redovno na području Općine Stari Grad, na svim minibuskim linijama koje pokrivaju područje ove općine, bez obzira na višemjesečne...