Radi se na tome

Počelo renoviranje ambulante u zeničkom naselju Crkvice

U saopštenju za javnost Javne ustanove Dom zdravlja Zenica, objavljenom 14. 2. 2021. godine na zvaničnoj stranici ove javne ustanove, najavljen je početak adaptacije ambulante porodične medicine Crkvice.

FOTO: Zenicainfo.ba

Adaptacija dotrajalog objekta ambulante porodične medicine Crkvice započinje 15. 2. 2021. godine, navodi se tako na zvaničnoj stranici JU Dom zdravlja Zenica, te dodaje da će za vrijeme adaptacije ambulanta biti podijeljena na dva dijela, pri čemu će se jedan dio adaptirati, a drugi koristiti za neometan svakodnevni rad s pacijentima:

Renoviranje ambulante bit će sprovedeno pod stalnim nadzorom direktorice JU “Doma zdravlja” Zenica bez zastoja, i poteškoća u radu. Ukupna vrijednost adaptacije objekta porodične ambulante “Crkvice” je 48. 825. 90 KM bez uračunatog PDV-a. Sva sredstva obezbjeđena su od strane JU “Doma zdravlja” Zenica. Planirani završetak radova na objektu ambulante porodične medicine “Crkvice” je za 45 radnih dana od dana početka adaptacije.

JU Dom zdravlja Zenica, 14. 2. 2021.

Da je adaptacija ambulante porodične medicine u Crkvicama u toku, 18. 2. 2021. godine potvrdio je načelnik Službe porodične medicine sa edukativnim centrom u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Zenica doktor Ibrahim Gledo:

Nakon rekonstrukcije dobit ćemo jedan kvalitetan prostor, moderan po svim normativima i standardima koji će onda imati funkciju da na najbolji način pruži kompletnu uslugu našim pacijentima.

Ibrahim Gledo, 18. 2. 2021.

S obzirom na to da je adaptacija ambulante porodične medicine Crkvice počela, Istinomjer će s tim u vezi obećanju JU Dom zdravlja Zenica dati ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti da li će ovaj projekat biti okončan u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!