Neispunjeno

Renoviranje ambulante u zeničkom naselju Crkvice nije okončano u navedenom roku

U saopštenju za javnost Javne ustanove Dom zdravlja Zenica, objavljenom 14. 2. 2021. godine na zvaničnoj stranici ove javne ustanove, najavljen je početak adaptacije ambulante porodične medicine Crkvice.

Adaptacija dotrajalog objekta ambulante porodične medicine Crkvice započinje 15. 2. 2021. godine, navodi se tako na zvaničnoj stranici JU Dom zdravlja Zenica, te dodaje da će za vrijeme adaptacije ambulanta biti podijeljena na dva dijela, pri čemu će se jedan dio adaptirati, a drugi koristiti za neometan svakodnevni rad s pacijentima:

Renoviranje ambulante bit će sprovedeno pod stalnim nadzorom direktorice JU “Doma zdravlja” Zenica bez zastoja, i poteškoća u radu. Ukupna vrijednost adaptacije objekta porodične ambulante “Crkvice” je 48. 825. 90 KM bez uračunatog PDV-a. Sva sredstva obezbjeđena su od strane JU “Doma zdravlja” Zenica. Planirani završetak radova na objektu ambulante porodične medicine “Crkvice” je za 45 radnih dana od dana početka adaptacije.

JU Dom zdravlja Zenica, 14. 2. 2021.

Da je adaptacija ambulante porodične medicine u Crkvicama u toku, 18. 2. 2021. godine potvrdio je načelnik Službe porodične medicine sa edukativnim centrom u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Zenica doktor Ibrahim Gledo:

Nakon rekonstrukcije dobit ćemo jedan kvalitetan prostor, moderan po svim normativima i standardima koji će onda imati funkciju da na najbolji način pruži kompletnu uslugu našim pacijentima.

Ibrahim Gledo, 18. 2. 2021.

Nakon što je istekao navedeni rok od 45 radnih dana, Istinomjer je 20. 4. 2021. godine na adresu JU Dom zdravlja Zenica, uputio upit o trenutnom statusu projekta renoviranja ambulante u Crkvicama. U odgovoru koji smo 22. 4. 2021. godine, od strane direktorice ove javne ustanove Mersihe Kasumović dobili, stoji:

Vezano za Vaš nanedeni mail, upoznajemo Vas da se postupak adaptacije Ambulante porodidne medicine Crkvice sprovodi za sada u jednom dijelu Ambulante, što usporava izvođenje građevinskih radova. Na ovaj način, obezbijedeno je da naši pacijenti nesmetano dobijaju potrebne zdravstvene usluge u drugom dijelu Ambulante.

U toku naredne sedmice, očekuje se završetak radova u adaptiranom dijelu Ambulante porodične medicine Crkvice, nakon čega će se naši radnici sa sredstvima rada preseliti da rade u adaptiranom dijelu Ambulante. Nakon toga, nastavit će se adaptacija u drugom dijelu Ambulante, koji bi trebali da budu završeni do kraja mjeseca maja 2021. godine.

Kada se završe radovi i u drugom dijelu Ambulante, izvršit će se objedinjavanje poslovnog prostora, postavljanje novog namještaja i naši pacijenti u Crkvicama imat će na raspolaganju novu uređenu Ambulantu porodične medicine.

Ukoliko ne bude nepredviđenih radova, smatramo da bi u mjesecu junu 2021. godine trebalo da se izvrši svečano otvaranje adaptirane Ambulante porodične medicine u Crkvicama. U prilogu Vam dostavljamo slike iz kojih možete vidjeti izgled prostorija u Ambulanti porodične medicine u Crkvicama, u kojima se još uvijek izvode određeni građevinskr radovi.

Mersiha Kasumović, 22. 4. 2021.

S obzirom na to da završetak radova na objektu ambulante porodične medicine u Crkvicama nije okončan u prvobitno najavljenom roku od 45 radnih dana, Istinomjer će obećanje JU Dom zdravlja Zenica s tim u vezi ocijeniti neispunjenim, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti dalju realizaciju ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!