Radi se na tome

Počeli radovi na posljednjoj dionici magistralne ceste Neum-Stolac

Izgradnja magistralne ceste Neum-Stolac konačno je ušla u svoju završnicu. U toku su radovi na posljednjoj dionici čime će jedini bh. grad na moru biti spojen sa unutrašnjosti zemlje.

Tunel “Žaba”, dužine skoro jedan kilometar završen je, te se očekuje njegovo puštanje u saobraćaj. On se nalazi na dionici Prapratnica – Hutovo koja osim tunela sadrži i izgradnju ceste dužine skoro tri kilometra.

Činjenice da je tunel ”Žaba” završen i da na svim dionicama nema predaha te da situacija s koronavirusom nije utjecala na dinamiku radova, dovoljno govore da cijeli projekt ide svojim tokom. Vjerujemo da će posao na izgradnji svih dionica biti završen koncem naredne godine.

Javno preduzeće Ceste FBiH (JP „Ceste FBiH“), 13. novembar 2020. godine.

Posljednju dionicu Hutovo – Cerovica – Stolovi gradi konzorciji Hering d.d. Široki Brijeg i Cestar d.o.o. Split. Vrijednost ugovora je skoro 18 miliona maraka bez PDV-a.

Kako je za Istinomjer kazao Ljubo Pravdić, direktor JP „Ceste FBiH“ cijela magistralna cesta Neum-Stolac trebala bi završena krajem 2021. godine.

Saobraćaj u tunelu Žaba bit će pušten krajem ove sedmice. Kompletna magistralna cesta bi trebala biti gotova do kraja sljedeće godine, ukoliko izvođač radova završi zadnju dionicu od 10 kilometara, što očekujemo da se desi., kazao je Pravdić za Istinomjer.

S obzirom na to na su radovi na tunelu Žaba okončani, te da su izvođači radova započeli gradnju na posljednjoj dionici od Neuma do Stoca, Istinomjer će obećanju JP “Ceste FBiH” dati ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti realizaciju ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!