Ispunjeno

Počela rekonstrukcija stadiona Tušanj

jasmin-imamovicGradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je na svečanom ručku sa igračima i djelatnicima FK Sloboda Tuzla, koji je održan povodom završetka jesenje polusezone Premijer lige BiH, u kojem je tuzlanski klub osvojio prvu poziciju, izjavio da će uskoro početi rekonstrukcija tušanjskog stadiona kako bi se na njemu mogle igrati europske utakmice:

“Nakon rezultata koje ste ostvarili, u narednoj godini od nas možete očekivati još veću finansijsku podršku nego što je to do sada bilo. Zahvaljujući vašim uspjesima neki od velikih privrednih subjekata iz Tuzle iskazali su volju i spremnost da podrže Klub. Ovo do sada nikome nisam rekao i informaciju otkrivam vama – već od 15. decembra – krećemo sa radovima na stadionu Tušanj. Počećemo sa uređenjem svlačionica i uređenju zapadne tribine, kako bismo ispunili licencu B za stadione. Jednostavno, ne želimo da sutra izađete u Evropu, a da morate igrati na Bilinom polju. Uporedo sa tim započećemo izgradnju istočne tribine sa 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta!”.

Na sjednici gradskog vijeća koja je održana 11. decembra, usvojena je odluka o kreditnom zaduženju Općine Tuzla za finansiranje infrastrukturnih projekata. U tom trenutku, Stadion Tušanj nije bio predviđen kao jedan od projekata koji bi bili finansirani iz ovog kreditnog zaduženja, ali je na toj sjednici najavljeno da će se u utorak 15.12. održati 16. redovna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o izmjeni te odluke, kako bi se 700.000 KM alociralo za rekonstrukciju stadiona. Na pomenutoj sjednici ta odluka je i usvojena.

Službeni Facebook profil FK Sloboda Tuzla je 21.12. objavio da su radovi na rekostrukciji stadiona zvanično počeli, te Istinomjer Imamoviću, iako je početak rekonstrukcije kasnio 7 dana, daje ocjenu ispunjeno.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!