Ispunjeno

Završena rekonstrukcija puta Glamočani – Bajinci u Srpcu

Projekat rekonstrukcije puta Glamočani – Bajinci na području opštine Srbac započeo je 4. marta 2022. godine, pri čemu su iz Opštine naveli i do kada bi radovi trebali biti okončani.

FOTO: Opština Srbac

Radove na realizaciji navedenog projekta izvodilo je građevinsko preduzeće “Hidrokop” iz Banjaluke, a kako su naveli iz Opštine Srbac prilikom početka rekonstrukcije puta, rok za implementaciju je 60 dana:

Izvršiće se kompletna rekonstrukcija, odnosno skidanje postojećeg asfalta, zamjena tamponskog sloja, izrada novog asfalta i sanacija bankina. Rok za izvođenje radova je 60 dana.

Opština Srbac, 4.3.2022.

Radi se o putu dužine 1.200 metara, a sredstva za izvođenje radova, u iznosu od 195 hiljada KM, obezbijedila je Vlada Republike Srpske.

Mjesec prije isteka utvrđenog roka, 6. aprila 2022. godine, iz Opštine Srbac saopštili su da je asfaltiranje puta od Glamočana do Bajinca završeno. Kako je navedeno, uklonjen je postojeći asfalt i zamijenjen tampon sloj te su preostali radovi na popravci bankina.

FOTO: Opština Srbac

Nakon upita Istinomjer, iz Općine Srbac potvrdili su da su radovi na sanaciji bankina na putu Glamočani Bajinci završeni 9. aprila 2022. godine.

S obzirom na činjenicu da je put Glamočani – Bajinci rekonstruisan u roku od 60 dana, Istinomjer obećanje Opštine Srbac ocjenjuje ispunjenim.

Napomena, 20.5.2022: U tekstu objavljenom 18. aprila 2022. godine, naveli smo da su nakon rekonstrukcije puta preostali radovi na sanaciji trotoara, umjesto bankina. Na ovu grešku ukazali su nam iz Opštine Srbac, uz pojašnjenje da trotoar na ovom lokalnom putu nikad nije postojao, nakon čega je tekst korigovan 20. maja 2022. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!