Najave

Počela prva faza izgradnje dječijeg vrtića “Pahuljica” u Kupresu

Kako je javnost 10.7.2023. godine putem zvanične stranice Općine Kupres obaviještena, načelnik kupreške općine Zdravko Mioč i direktor firme Mrvelj d.o.o Stipan Mrvelj potpisali su ugovor o izgradnji dječjeg vrtića na zemljištu koje je darovala firma Dolomit d.o.o u Splitskoj ulici.

Izvor: Općina Kupres

Riječ je o postojećem dječijem vrtiću “Pahuljica” na čijem se mjestu gradi nova zgrada, te je za prvu fazu izgradnje osigurano 413.000 KM bez PDV-a, dok je rok za njeno izvođenje 100 radnih dana od dana potpisivanja ugovora.

Podsjećamo, načelnik Mioč je krajem maja ove godine najavio da će vrtić biti otvoren do kraja septembra 2024. godine, dodajući da je finansijska konstrukcija za prvu fazu zatvorena, dok će za dva mjeseca novac biti obezbijeđen i za drugu fazu.

Izgradnjom nove zgrade povećat ćemo smještajni kapacitet, dobit ćemo prostore za dvije skupine djece vrtićke dobi i za jednu skupinu jasličke dobi. Prema predviđanjima, nova zgrada Dječjeg vrtića trebala bi biti završena najkasnije do rujna sljedeće godine, kada obilježavamo Dan općine.

Zdravko Mioč, 29.5.2023.

Tom prilikom načelnik je podsjetio da je ukupna vrijednost projekta procijenjena na 1.100.000 do 1.200.000 KM te da je za prvu fazu radova Vlada FBiH dala 220.000 KM, Vlada Hrvatske 180.000 KM, a 80.000 KM izdvojila Općina Kupres.

Istinomjer će pratiti da li će nova zgrada dječijeg vrtića “Pahuljica” biti otvorena do kraja septembra 2024. godine.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!