Otvorena nova policijska zgrada u Doboju

Načelnik Policijske uprave Doboj, Dmitar Vračar je 25.12.2018. godine najavio da će pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i Policijske stanice Doboj 1 veoma brzo biti smješteni u novom objektu u kojem će nastaviti obavljati svoje dužnosti.

Trenutno se vrše opremanje i isporuka informatičke opreme, tako da očekujemo da će već u januaru sljedeće godine biti stečeni svi uslovi da policijske stanice uđu u novi objekat i započnu sa svojim radom. Jedan dio specijalističke opreme koji je potreban za opremanje prostorija za smještaj lica lišenih slobode još treba da završimo.

Dmitar Vračar, 25.12.2018.

Podsjećamo, nakon što je stari objekat, u kojem su pomenute policijske jedinice bile smještene poplavljen 2014. godine, u januaru prošle godine je započelo njegovo rušenje, te je najavljena izgradnja novog objekta.

“Planirano je da objekat bude spratnosti podrum plus dva sprata”, još tada je Vračar najavio izgradnju novog objekta, napominjući da će radovi koštati oko dva miliona KM, te da je novac obezbijeđen preko Svjetske banke.

U skladu sa navedenim, a uz neznatno kašnjenje, 13.02.2019. godine su premijer Vlade Republike Srpske, Radovan Višković i ministar unutrašnjih poslova ovog entiteta, Dragan Lukač otvorili u Doboju novi objekat u koji će biti smještena Policijska stanica Doboj 1 i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja.

Ovim Istinomjer obećanje Dmitra Vračara u vezi izgradnje novog objekta za smještaj Policijske stanice Doboj jedan i Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u Doboju ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Članovi Predsjedništva BiH ostali dosljedni svojim stavovima

Samo nekoliko dana nakon što je generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg 05.12.2018. godine obavijestio javnost u...

Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni sastanak s ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske, Mehmetom...Sanacija Rafinerije nafte Brod i dalje na čekanju

Nakon eksplozije u naftnoj rafineriji Brod, koja se dogodila početkom oktobra prošle godine, vlasti Republike Srpske obećale su pomoć kako bi se rafinerija vratila u pogon a radnici zadržali svoja...