Ispunjeno

Okončana rekonstrukcija Ulice patrijarha Pavla u Bijeljini

Sami građevinski radovi podrazumijevali su rekonstrukciju ulice u cijelom profilu, popločavanje behaton-pločama, postavljanje dekorativne rasvjete, hortikulturalno uređenje ulice, kao i izgradnju malog trga s fontanom, dekorativnom rasvjetom i urbanim mobilijarom.

Foto: Semberija.info

Kako je javnost bila obaviještena putem zvanične stranice Grada Bijeljina, 11.4.2022. godine počeli su radovi na rekonstrukciji Ulice patrijarha Pavla. Tom prilikom, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio je na podršci ovom projektu, kako je navedeno, Njegovom Preosveštenstvu Vladici Fotiju, izjavivši da će na ovaj način kompleks-manastir Svetog Vasilija dobiti ljepše okruženje.

Kada je riječ o samom projektu, u skladu s regulacionim planom “Centar grada”, rekonstrukcijom Ulice patrijarha Pavla bila je obuhvaćena i izmjena režima saobraćaja, odnosno planirano je da spomenuta ulica postane pješačka zona, ali da se vlasnicima/ama nekretnina u ovoj ulici omogući pristup motornim vozilima do njihovih stambenih i poslovnih objekata, kao i motornim vozilima za dostavu.

Sami građevinski radovi podrazumijevali su rekonstrukciju ulice u cijelom profilu, popločavanje behaton-pločama, postavljanje dekorativne rasvjete, hortikulturalno uređenje ulice i postavljanje modernog urbanog mobilijara (klupe i kante za otpad), dok je iza zgrade Muzeja Semberije, kako je navedeno iz Gradske uprave Bijeljina, u planu bila izgradnja malog trga s fontanom, dekorativnom rasvjetom, urbanim mobilijarom i hortikulturalnim uređenjem.

Tim povodom, iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Grada Bijeljina najavljeno je da će radovi biti izvođeni u tri faze.

Prva faza predviđa zabranu saobraćaja od raskrsnice sa Trgom kralja Petra I Karađorđevića do kućnog broja 6 u Ulici patrijarha Pavla. Od kućnog broja 6 do raskrsnice sa Ulicom žrtava fašističkog terora, predviđena je zabrana zaustavljanja i parkiranja, te odvijanje dvosmjernog saobraćaja za potrebe pristupa stanara i dostavnih vozila. Nakon završetka prve faze radova, započeće druga faza radova – od kućnog broja 6 do raskrsnice sa Ulicom žrtava fašističkog terora. U trećoj fazi biće izvođeni radovi na raskrsnici ulica Patrijarha Pavla i Žrtava fašističkog terora, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni.

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, 5.4.2022.

Kako je u vezi s tim iz Grada Bijeljina potvrđeno, vrijednost radova je 400.000 konvertibilnih maraka, a rok za završetak je 30. juni 2022. godine.

Podsjećajući na predviđeni rok za završetak radova, putem videopriloga Nezavisne televizije Arena, objavljenog 3.5.2022. godine, iz Gradske uprave Bijeljina poručili su da se dosadašnja dinamika izvođenja radova uklapa u predviđene rokove.

“Radovi su izuzetno zahtjevni, ali najveći dio tih poslova se upravo završava”, rečeno je, pored ostalog, tom prilikom te je javnost obaviještena da se uskoro završavaju grubi radovi na fontani, kao i da će nakon toga, a kada je riječ o rekonstrukciji šetališta, uslijediti izrada završnog sloja od behaton-kocki.

Pored toga, naglašeno je i da se iza zgrade Muzeja Semberije odvijaju radovi na izgradnji malog trga s fontanom, dekorativnom rasvjetom, urbanim mobilijarom i hortikulturalnim uređenjem.

Kako je objavio portal Semberija.info, 30.6.2022. godine izvršeno je testiranje nove fontane, koja novoj šetališnoj zoni i centru grada daje potpuno nov, savremen izgled.

Ostaje još da se izvrši tehnički prijem izvedenih radova i da se zvanično otvori nova moderna šetališna zona u centru grada.

30.6.2022.

Kao što je vidljivo iz priloga objavljenog 4.7.2022. godine, nova fontana u novoj pješačkoj zoni u Ulici patrijarha Pavla puštena je u rad.

Ovim Istinomjer obećanje Grada Bijeljina da će rekonstrukcija Ulice patrijarha Pavla biti okončana do kraja juna ove godine ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!