Okončana modernizacija “Srednjobosanskih šuma”

Nakon što je 14.01.2016. godine imenovan na čelo Uprave šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, čiji je osnivač Skupština Srednjobosanskog Kantona, predsjednik Uprave, Vildan Hajić najavio je i pokrenuo modernizaciju ovog preduzeća.

Nakon što je 14.01.2016. godine imenovan na čelo Uprave šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, čiji je osnivač Skupština Srednjobosanskog Kantona, predsjednik Uprave, Vildan Hajić najavio je i pokrenuo modernizaciju ovog preduzeća.

Nakon predaje ključeva novih traktora, Hajić je govorio o ciljevima i obavezama društva u narednom periodu:

Ovom prilikom podvučena je crta sa 31.12.2015. godine, evidentirane su obaveze društva koje nisu male. Ističemo naše opredjeljenje da radimo na modernizaciji i revitalizaciji društva. Cilj nam je da u narednom periodu šumarije imaju što moderniju opremu za rad, da uposlenicima omogućimo adekvatne uslove, te očekujemo povoljne rezultate u ispunjavanje zadatih normi.

Vildan Hajić, 18.04.2016.

U cilju ispunjavanja obećanog, 02.06.2017. godine, upriličeno je uručenje novih vozila predstavnicima ovog šumskoprivrednog društva. Radilo se o šest Dacia Dastera, sedam Lada Niva, te dva kombija T5 volkswagen. Tom prilikom direktor Hajić potvrdio je opredjeljenje za nastavak rada na “stvaranju kvalitetnijeg ambijenta za uposlenike svoga društva kako danas tako da i u budućem periodu budu objektivno zadovoljene potrebe istih.”

Modernizacija preduzeća je nastavljena, te je u julu 2018. godine Hajić “uručio ključeve 12 novih vozila “Dacia Duster”, kombija i kamiona za uslužne djelatnosti predstavnicima pojedinih šumarija i sektora ovog društva”.

Primopredajom dva zglobna traktora nabavljena za potrebe šumarija u Donjem Vakufu i Fojnici, okončan je plan modernizacije voznog parka i mehanizacije u šumskoprivrednom društvu “Srednjobosanske šume”, što je i direktor Hajić je potvrdio:

Ovim smo ispunili naš cilj da obnovimo vozila i mašine, koje u svom radu svakodnevno koriste uposleni u srednjobosanskim šumarijama. Nadam se da će nova mehanizacija doprinijeti još kvalitetnijem i efikasnijem šumarstvu na području SBK, u kojem je trenutno uposleno 827 radnika.

Vildan Hajić, 27.08.2018.

Ovim Istinomjer obećanje direktora  šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, Vildana Hajića vezano za modernizaciju pomenutog preduzeća ocjenjuje ispunjenim.

(istinomjer.ba)

Šukalo dosljedan po pitanju “bijelog hljeba”

Krajem 2016. godine Narodna skupština Republike Srpske odbila je Nacrt zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u...

SDA i 300.000 glasova

Obzirom da je još uvijek u toku formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini i dogovaranje koalicija na svim nivoima, i dalje svjedočimo raznim izjavama na ovu temu, u prvom redu funkcionera Stranke...


Budžet i uštede: Dvostruki aršini Vlade RS

Kako je ranije i najavila, još uvijek aktuelna predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, budžet za narednu godinu nešto je manji u odnosu na prošlogodišnji i iznosit će oko 3,2...