Okončana modernizacija “Srednjobosanskih šuma”

Nakon što je 14.01.2016. godine imenovan na čelo Uprave šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, čiji je osnivač Skupština Srednjobosanskog Kantona, predsjednik Uprave, Vildan Hajić najavio je i pokrenuo modernizaciju ovog preduzeća.

Nakon što je 14.01.2016. godine imenovan na čelo Uprave šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, čiji je osnivač Skupština Srednjobosanskog Kantona, predsjednik Uprave, Vildan Hajić najavio je i pokrenuo modernizaciju ovog preduzeća.

Nakon predaje ključeva novih traktora, Hajić je govorio o ciljevima i obavezama društva u narednom periodu:

Ovom prilikom podvučena je crta sa 31.12.2015. godine, evidentirane su obaveze društva koje nisu male. Ističemo naše opredjeljenje da radimo na modernizaciji i revitalizaciji društva. Cilj nam je da u narednom periodu šumarije imaju što moderniju opremu za rad, da uposlenicima omogućimo adekvatne uslove, te očekujemo povoljne rezultate u ispunjavanje zadatih normi.

Vildan Hajić, 18.04.2016.

U cilju ispunjavanja obećanog, 02.06.2017. godine, upriličeno je uručenje novih vozila predstavnicima ovog šumskoprivrednog društva. Radilo se o šest Dacia Dastera, sedam Lada Niva, te dva kombija T5 volkswagen. Tom prilikom direktor Hajić potvrdio je opredjeljenje za nastavak rada na “stvaranju kvalitetnijeg ambijenta za uposlenike svoga društva kako danas tako da i u budućem periodu budu objektivno zadovoljene potrebe istih.”

Modernizacija preduzeća je nastavljena, te je u julu 2018. godine Hajić “uručio ključeve 12 novih vozila “Dacia Duster”, kombija i kamiona za uslužne djelatnosti predstavnicima pojedinih šumarija i sektora ovog društva”.

Primopredajom dva zglobna traktora nabavljena za potrebe šumarija u Donjem Vakufu i Fojnici, okončan je plan modernizacije voznog parka i mehanizacije u šumskoprivrednom društvu “Srednjobosanske šume”, što je i direktor Hajić je potvrdio:

Ovim smo ispunili naš cilj da obnovimo vozila i mašine, koje u svom radu svakodnevno koriste uposleni u srednjobosanskim šumarijama. Nadam se da će nova mehanizacija doprinijeti još kvalitetnijem i efikasnijem šumarstvu na području SBK, u kojem je trenutno uposleno 827 radnika.

Vildan Hajić, 27.08.2018.

Ovim Istinomjer obećanje direktora  šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, Vildana Hajića vezano za modernizaciju pomenutog preduzeća ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Nezavisni blok ostaje pri ranije izrečenim stavovima

Podsjećamo, netom nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) raspisala Opšte izbore 2018. godine, lider Nezavisnog...

Još jedno obećanje o slanju odgovora na dodatna pitanja Evropske komisije

Još krajem juna 2018. godine Istinomjer se u svojoj analizi Dodatna pitanja Evropske komisije u kontekstu predizborne kampanje osvrnuo na sam sadržaj dodatnih 655 pitanja na koje Bosna i Hercegovina...Referendum za opoziv načelnika Teslića raspisan za 3. mart

Polovinom decembra 2018. godine, u Opštini Teslić je pokrenuta inicijativa za opoziv načelnika ove opštine, Milana Miličevića. Inicijativa  je 12.12.2018. godine najavljena od strane...